tiistai 23. heinäkuuta 2013

Meidän leiri

Kaksi päivää takana, aika kuluu hirvittävän nopeasti. Meillä kun riittäisi ohjelmaa varmaan kuukaudeksi! Lauantaina on kuitenkin tavarat pakattava ja suunnattava kotiopäin. 
Muuten, olisi varmaan syytä jo hiukan esitellä meidän leiriä..

Meitä on täällä yhteensä 28. 18 ihanaa leiriläistä (Jatta, Pinja x 2, Tuomo, Eetu, Tanja, Henni, Vili, Suvi, Henrika, Markus, Antti, Eveliina, Jonna, Jere, Eemeli, Sofia ja Sonja). Isosina meillä on kaksi pari vuotta sitten riparin käynyttä tehopärisijää Henni ja Minttu. Näiltä tytöiltä ei vauhti lopu edes nukkuessa ;) (hmm.. joskus voisin sanoa, että valitettavasti..). Heidän ajatuksiaan pääset myös vielä lukemaan.. Vuoden vanhoja isosia ovat Laura, Pilvi, Jarno, Lauri ja Sakari. Hyvin ovat noviisit olleet oppivaisia. Meitä aikuisia työntekijöitä on Panu-pappi, Hannes-kanttori ja Minski-nuorisotyönohjaaja. Ihan rauhallisimmasta päästä emme taida mekään olla. Tällä porukalla me täällä elelemme. Keittiössä meitä palvelee Kangasniemen srk:n omat emännät Eija ja Kaisu.

Joku on joskus sanonut, että leirillä syödään koko ajan, eikä aivan väärässä olekaan. Viidesti päivässä kipitämme kiltisti jonossa ruokaa hakemaan ja syömme yhtä kiltisti lautaset ja kupit tyhjiksi. Eikä tässä tietenkään ole vielä mukana leiriherkut. Jos sanotaan armeijan marssivan vatsallaan, niin kyllä leirikin touhuaa vatsallaan. Vähän väliä kädet käyvät karkkipussilla tai sipsipurkissa. Ja jos leiriläiset tietäisivät millaiset mässäilyt alkaa vielä iltahartauden jälkeen, niin.. Jaa, enpäs kerrokaan. Tervetuloa isoskoulutukseen oppimaan ;)

Jaa, tehdäänkö me täällä muutakin kuin syödään?? No joooo. Päivitetään facebookia ja blogia, pelataan pingistä ja skeitataan, soitetaan ja soitetaan. Ei vaan, kyllä täällä ihan aikuisten oikeesti myös opiskellaan. Välillä ehditään pitämään ihan viiden minuutin mittaisia taukoja. Ei.. Kyllä sitä vapaa-aikaakin taitaa olla, sitä ei vaan ehkä aina huomaa. Toisaalta, eipä tänne olla vapaa-aikaa tultu viettämään vaan ihan oikeasti riparille. Meitä opettajiakin velvoittaa muutamat asiat. Niin, konfirmaatio muuten on sunnuntaina 18.8. klo 11, että tervetuloa. Silloin muuten eturivin paikatkin täyttyvät paljon sukkelammin kuin ns normijumiksessa. Kannattaa siis tulla ajoissa. Tuo päivä on muuten minulle aika tärkeä, tai ehkä jo näillä kilometreillä se kannattaisi unohtaa ;)

Hups, takaisin päiväohjelmaan. Meillä on tämän viikon aikana myös vakaa aikomus päästä ulos aurinkoon ulkoilemaan, saas nähdä miten Luojan huumorintaju on tuon asian suhteen. Maanantai kului aika lailla sisätiloissa. Isoset vetävät omille ryhmilleen raamikset, niissä luetaan yhdessä Raamattua ja keskustellaan luetusta sekä koitetaan saada sitä sopimaan tähän päivään. Mitä nuo tekstit kertovat meille tänään, mitä eväitä niistä löytyisi. Toivon oikein hedelmällisiä keskusteluja asiasta ja asian vierestä.

Iltaisin meillä on yhteistä ohjelmaa, erilaista joka ilta. Tästä en sen enempää paljasta, keskiviikkoiltana on jaossa pieniä makupaloja. Koska lukijoiden joukossa on myös tulevien kesien leiriläisiä, pysyköön salaisuuksien verho vain raollaan. Yksi ohjelma pysyy muuttumattomana illasta toiseen, nimittäin saunominen uimisineen. Täällä on aivan ihana pieni sauna, hienoisesti rakennus ulottuu järven päälle. Laiturilta löytyy pari erikorkuista hyppypaikkaa ja kivenheiton päästä järveltä kelluva laituri. Oi kuinka odotankaan niitä aurinkoisia päiviä! Tosin tuon järviveden lämmittämiseen ei pari aurinkoista päivää riitä. Illat päättyvät vielä yhteiseen iltahartauteen, hiljentymiseen ja rukoukseen. Näissä hetkissä on vain taivas rajana, vai mennäänkö jo siitäkin yli? Iltahartautta on vaikea sanoin kuvata, se pitää kokea, olla siinä mukana, osana suurta Jumalan seurakuntaa. Meidän pieni leiri on osa suurta kristittyjen yhteisöä. Yhteisöä, joka saa hiljentyä yhdessä, rukoilla yhdessä ääneen Isä Meidän, niinkuin ovat sukupolvet tehneet ennen meitä ja toivottavasti tulevat tekemään meidän jälkeenkin, siunata toinen toistamme, rukoilla toistemme puolesta ja nauttia yhdessä ehtoollista. Parhautta, todellakin!

Lopuksi vielä, hyvää joulua sinulle lukijani :) 
Meillä on tänään joulu, Kristuksen syntymäjuhla. - Minski
Panu

Minski

Hannes

5 kommenttia:

 1. Terveeltä näyttää :D Tosi kiva lukea teidän kuulumisia.

  VastaaPoista
 2. Toivakassa syntyneenä, aika pienenä hämäläistyneenä, mutta vielä sukua siellä omaavana, kirkon työntekijänä, jolla on myös tältä kesältä ripari takana innolla olen kesälomalla käynyt teidän leirikuulumisianne lukemassa.
  Oikein siunattua leiriä teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) kiva kuulla että kaikki lukijamme eivät ole vain omia nuoria, heidän vanhempiaan tai tämän päivän toivakkalaisia.

   Siunausta myös sinun loppukesääsi ja työhösi.
   - Minski

   Poista
  2. Tuli tuossa siivotessani mieleen, että äitini on ollut muuten Toivakassa diakonissana ja olen saanut alkuni luultavasti Toivakan kanttorilassa. Leevi Vironmäki on minut kastanut kanttorilassa ja kummitätini on vielä elossa ja asuu Tovakassa :-).
   Kiitos Minski toivotuksista. Samoin siunaus jatkukoon leirin jälkeenkin sinun elämässäsi ja työssäsi.

   Poista