torstai 25. heinäkuuta 2013

Ja vierailupäivän jälkeen..

HuhHuh mikä päivä! Tänään ei enää riittänyt minuuttiaikataulu, vaan nyt laskettiin jo sekunteja. Ja kenenkäs vika.. hmmmm mietitäänpäs tarkkaan.. taitaa ihan omiin nilkkoihin osua. Mitäs haluttiin niin monta asiaa mahtumaan samaan päivään ja samaan aikaan. Nuoret eivät valittaneet. Onneksi.

Eilen aloiteltiin Jeesus-leffaa, kesto 3 tuntia, tänään loput. Tekniikan ihmelapset vain hiukan säätivät koneiden kanssa ja kas, aikataulusta hukkui vartti. Vihdoin kuitenkin härvelit olivat teatterikunnossa ja leffa alkoi. Olipas aika vaikuttuneita kasvoja ja ilmeitä kun sivusta seurasin. Kyllä se kolahtaa ja kovaa kolahtaakin, kun nauloja lyödään. Se kolahtaa suoraan sydämeen. 

Meidän ihanat emäntämme taas joustivat, ruoka myöhästyi myös sen vartin. No eihän siinä muuten mitään ropleemaa olisi ollut, mutta vierailupäivä. Ruokailuun, siivoukseen, järjestelyyn, kahvien kattamiseen ym pieneen tuhraamiseen jäi aikaa kokonaiset 45 minuuttia! Tästä poislukien se, että tiedän ensimmäisten vieraiden tulevan 20 vaille kuusi. Matikan lyhyelläkin oppimäärällä tuo = liian vähän aikaa = kiire. Arvatkaas mitä?? Me ehdittiin :) mööpelivalssia tuolien ja pöytien kanssa, rätti siellä, imuri täällä, vie tuonne, tuo tänne.. Ja vielä oli kaitaliinatkin pöydillä. (Kukaan ei tainnut vilkaista pöytien alle?) Ohje imurointiin oli "ota siitä keskeltä lattiaa ja suurimmat pöytien alta". Kukapa sitä lattiaa ehtii tuijottelemaan, kun omia nuoria vilisee ympärillä ja emännät tarjoavat kahvia tuoreen kakkusen kera.

Meillä oli suunniteltu puolen tunnin ohjelma vierailuun, kesto taisi olla 1,5 tuntia, pikkuisen ylittyi. Hauskaa oli tehdä ja hauskaa taisi olla yleisölläkin. Illan hitti oli aivan ylivoimaisesti huutokauppa lähetystyön hyväksi. Kyseinen ohjelmanumero on tämän kesän aikana löytänyt tiensä myös keltaisen lehdistön sivulle. Meillä täällä ei olla niin ahdasmielisiä. Oma varovainen tavoitteeni oli 50 € (omat huudot mukaanlukien). Tavoite ylittyi. Reilusti. Oli ilo nähdä, että vieraat lähtivät innolla leikkiin mukaan. Hyvää ei tarvitse tehdä otsa rypyssä ja pakkofiilis taskussa. Huutoja tuli paljon. Huudettiin kuin oikeassa huutokaupassa.

Vanhempien leikki 10 euroa, 
Aamupala 11 euroa,
Hieronta 10 euroa,
Isoset orjaksi 5 euroa,
Ylimääräinen ulkoläksy 50 senttiä,
Ylimääräinen jälkkäri 20 euroa,
Ilman kännykkää 6 h (päiväaikaan) 6,50 €, 
Lahjakortti kioskiin 11 €,
Isosten järjestämä Puula-risteily ohjaajille 22 €,
Isosten hiljaisuus 72€.

Yhteensä 168 euroa!!

Upeaa! Mahtavaa! Hienoa! Siistiä! Fantsuu!

Huutokaupan ehdoton huippuhetki oli ohjaajien järjestämä huuto isosten hiljaisuudesta keskelle päivää (ääneti, ilman puhelimia tai nettiä). Tähän kohteeseen muuttuivat säännöt. Tietysti ;). Tätä ei saa kukaan yksinään, vaan tämän huudot lasketaan yhteen ja isosten hiljaisuuden pituus on 1 €/ 1 min. Yhteensä siis 72 min! Leiriläiset lähtivät innolla mukaan ja laittoivat 1 €/leiriläinen. Pakka kääntyy nyt nurin, leiriläiset hallinnoivat hiljaisuuden aikana isosten kännyköitä. Aivan huippua! Tiedän jo etukäteen, että tämän tehtävän suorittaminen on vaikeaa. Hankalaa. (Lähes) mahdotonta. Mission impossible. Pitäkää peukkuja!!

Huomenna jatketaan lähetysteemaa pelaamalla lähetysfudista. Mitä se sitten on? Siitä kerrotaan toisella kertaa. Ja lähetystyön kohde valitaan yhdessä huomenna.Hienoa tehdä hyvää yhdessä. Tällä leikillä oli totisesti siunaus. Aamen!

Yöllisin terveisin Minski (joojoo, meen vihdoin nukkumaan :)))

1 kommentti: