sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Riparia kohti - nuorisotyön kuulumisia


Täällä taas :). Johonkin pohjattomaan paikkaan katosi vakaa aikeemme kirjoittaa blogia pitkin vuotta.. Paljon on tapahtunut, mutta täällä on vallinnut hiljaisuus. Mutta nyt olemme aktivoituneet.

"Elämä on taivallusta. Iloa ja kaipausta.
Halki vuorten, laaksojen ja vetten se vie.
Yksi auttaa ainoastaan, yössäkin Hän tulee vastaan,
sydämeesi kuiskaa hiljaa: Tässä on tie!"
Kulunut vuosi oli meillä aika aktiivinen. Monenlaisia asioita tapahtui. Päällimmäisenä marraskuiset Maata Näkyvissä -festarit Turussa. Festarit ovat pohjoismaiden suurin kristillinen nuorisotapahtuma, lähemmäs 10 000 nuorta ja talkoolaista. Tänä vuonna jo 30 kerran. Festareista löytyy tarkemmin www.maatanakyvissa.fi.
Festarireissu tehtiin yhdessä helluntaiseurakunnan kanssa, reissuun ilmoittautui nelisenkymmentä innokasta. Jo toukokuussa päätimme, että reissuun keräämme varoja ja näin teimme. Myimme noin 900 kynttilää ja reilut 300 pussia suklaata! Upea juttu Toivakan kokoisessa pitäjässä. No, kaikki tuo etukäteen tehty homma kannatti ja saimme festareilta kotiin tuliaisiksi "vuoden 2013 festariseurakunta" -tittelin ja hienon pokaalin. Hyvä me, hyvä meidän joukkue!

Isoskoulutuksessa oli väkeä hurjasti. Ihania muruja kaikki. Olen heistä erittäin ylpeä. Toukokuussa sain olla neljä päivää heidän mukanaan leirikoulussa Tukholma-Helsinki-akselilla. Kiitos murut kivasta ja onnistuneesta reissusta. Toukokuussa koulun päättäjäisissä oli haikea fiilis, mutta samalla kiitollinen ja luottavainen. Kyllä he pärjäävät <3.
Suuren määrän varjopuoli on se, ettei läheskään jokaiselle voinut tarjota juuri ykköshaluamaansa paikkaa. Onneksi kaikki halukkaat pääsivät jollekin leirille.

Leirikesä alkoi meillä ihan vauhdikkaasti. Molemmilla varkkarileireillä oli yli 40 lasta, osa leiriläisistä nukkui teltoissa, koska kaikki sänkypaikat olivat täynnä. Pikkulasten leiripäivillä yli 20 ja Särkänniemen reissulla lähes 100 hupailijaa. Huimat luvut meidän kokoluokassa. Kiitollinen ja hyvillä mielin olen.

Ja nyt siis ollaan riparilla. Ensimmäinen päivä menossa. Leppoisaa oleilua, välillä auringon paistaessa, välillä vesisateen ja ukkosen jylistessä. Olemme tänään syöneet ja syöneet, hiukan opiskelleet ja tutustuneet paikkaan. Seuraavaksi isosten vetämät raamikset. Lopusta päivän kulusta kertokoot nuoret.

Salmela ei hiljene :)
matkalla ollaan..

Leirin aloitusterkuin Minski

Ylin matkakuva on Jonna Halttusen (riparilaisen äidin) ottama.edustusjoukkue lavalla

siinä ne ovat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti