maanantai 1. elokuuta 2016

Ripari 2K16 ensimmäinen päivä valaistumista

 Riparin ensimmäinen päivä alkoi tänään klo 11 kirkonmäeltä, kun starttasimme kohti leirikeskus Salmelaa. Matka alkoi hyvin ja kaikki pääsi bussin kyytiin turvallisesti. Salmelaan saavuttaessa bussi purettiin yhteisvoimin ja kaikki majoittui hyvässä sovussa (ei draamaa). Majoittumisen jälkeen saimme maistella emäntien tekemää perunamuusia ja jauhelihakastiketta (Sara söi makkarakastiketta) sekä tuoretta sekasalaattia.

Kun masut oli täytetty hyvästä ruuasta kävimme läpi yhteiset säännöt ja kiersimme leiripaikan rajat. Välipalaksikin kerkisimme haukata kahvia/teetä sekä maukkaita mokkapaloja, NAM! Armon vartissa tarkoituksena oli hiljentyä ja etsiä itseään. Saimme miettiä kaikkea mielen päällä olevaa täydessä hiljaisuudessa. Mahdollisuutena oli tutkia Raamattua ja pohtia lukemiensa tekstien tarkoitusta. monet pitivät jo ensimmäiselläkin kerralla tästä mahdollisuuudesta.

Armonvartin jälkeen pääsimme valaistumaan raamiksien parissa sekä kirkkoherra Panun opetushetkessä. Raamishetkessä kävimme läpi minua ja perhettäni, sekä onnellisuutta ja elämän muuttumista ja muuttumattomuutta. Oivalluksia tapahtui ja asioita kyseenalaistettiin, sekä selvitettiin. Saimme kommentoida omat mielipiteemme raamatun kohdista ja omista käsityksistämme niihin.

Opetuksessa taas pohdimme näkemäämme ja tuntemaamme todellisuutta ja sitä, kuinka vaikeaa uskominen voi olla. Kysymyksiä heittelimme kirkkoherrallekkin ja nyt aloitimme seuraavan operaatiomme jonka tarkoituksena on saada aina sanavalmiin kirkkoherramme hämmentymään vaikeista kysymyksistämme. Pistetään siis kirkkoḧerra koville. Nuorekas kirkkoherramme käytti vertauskuvana käsiteltyihin asioihin Matrix-elokuvaa: Kun päähenkilö valitsi kahden pillerin väliltä hän pystyi vaikuttamaan halusiko jatkaa elämäänsä valhellisessa unimaailmassa, vaiko herätä todellisuuteen. Tästä saimme paljon aihetta pohdintaan.

Nyt kuitenkin siirrymme iltaohelman pariin. Mitäköhän jännää ne isoset ovat meille keksineetkään? Sen jälkeen vain saunomme ja larlattelemme ( Suomi-Inka sankirja) sis. laulamme hetken ja käymme maate.  Huomenna uusi päivä, uudet kujeet ja lisää valaistumista. Nukkukaa hyvin ystävät.

Teksti: Sara&Karla
Kuvat: Sami&Tuukka
ps. Tsekkailkaa somet ;)


Tunnelmakuvia:
2 kommenttia:

  1. Miksi Sara söi makkarakastiketta, jos muut söivät jauhelihakastiketta?

    VastaaPoista