maanantai 8. elokuuta 2016

Perjantai
Moikka blogin seuraajat!

Panukin nähtiin joskus pelaamassa jotain muuta kuin pingistä ;)
Tänään päivä alkoi Jalmarin herätyksellä. Lippu nostettiin aluksi ja sitten rynnättiin aamupalalle. Vähän ennen yhdeksää porukat kokoontuivat raamis- ryhmiin ja jatkoivat jumiksen suunnittelua. Yhdeksän ja vartti päälle alkoi soida kirkonkellot. Tänään Jumalanpalveluksessa oli aiheena pitkäperjantai. Ryhmät olivat taas suunnitelleet liturgian, musiikin, esirukouksen, saarnan ja suntion hommat omissa ryhmissään. Panun oppitunnissa puhuimme ja opiskelimme Pyhästä Hengestä. Hän vertasi tuulta Pyhään Henkeen. Emme voi nähdä sitä, mutta huomaamme sen seuraukset. Kun oppitunti oli saatu päätökseen oli ruoan aika. Eilen huutokaupassa oli ostettu lounas pöytääntarjoiltuna ja sen huuti Karla, Milla ja Saara. Ruokana oli uunimakkaraa. Puoli yhdeltä lähdimme ulos SalmelaOhoin saattelemina. Tänään oli lajina huutoristinolla. Sen voitti Lauran tiimi Jyväjemmarit. Yhden jälkeen alkoi oppitunti. Panu kertoi konfirmaatiosta, mitä oikeuksia meillä on sen jälkeen ja miten kaste liittyy konfirmaatioon. Kävimme läpi konfirmaatiomessun kaavaa ja sovimme meidän konfislaulun.

14.15 alkoi hiljaisuus. Jokainen sai tehdä mitä halusi, kunhan ei puhunut. Puolelta saimme kahvia ja pullaa. Jotkut pelasivat Villikissaa, osa pinkiponkia. 15.10 alkoi armon vartti. Puolelta raamiksiin. Aiheena tänään oli elämän arvot. Luimme Raamatun tekstiä ja pohdimme mitkä ovat hyviä ja huonoja arvoja. Neljän jälkeen alkoi taas oppitunti. Tällä kertaa aiheena oli kotiseurakuntamme. Isoset puhuivat mm.  nuorten illoista, isoskoulutuksesta, jatkoriparista ja Maata Näkyvissä- festareista. Viideltä ruokittiin itseämme tortilloilla. Ryhmät toimivat ja isoset alkoivat järjestellä SalmelaShowta.
Villikissa -peli

Odotuksen jälkeen meidät kutsuttiin olohuoneeseen. Isoset esittivät yksi kerrallaan erilaisia haaveita, jotka syystä tai toisesta romuttuivat. Osa enemmän ja osa vähemmän. Osasta oli tulossa malli, osasta rokkistara. Jostain piti tulla 3000 estejuoksija, jonkun piti vain päästä pääsykokeisiin. Tytöt lähtivät saunaan ja pitivät 30 min hiljaisuuden. Tunnin päätyttyä pojat lähtivät saunaan. Iltapala syötiin vuorojen lomassa. Kioski toimi alenneituilla hinnoilla, osittain itsepalveluna. Ilta päättyi larlatteluhetken jälkeen lipunlaskuun ja iltahartsuun.

Punaiset laulukirjat olivat ripariperinteiden mukaan kovassa käytössä
Teksti: Saara
Kuvat: Saara, Rasmus ja Nuutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti