tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kas nythän on joulu :)

Heräsimme tänään vähän lempeämmin kuin eilen, oviin hakkaamalla. Kaikki loogisesti tykinlaukausherätystä odottaneet saivat huokaista helpotuksesta.

Aamulla oli jouluaamun jumis ja ruuaksi oli paljon hyviä jouluruokia: maksalaatikkoa lukuunottamatta kaikki joululoorat, kinkkua, perunoita, ihanaa kastiketta ja kreikkalaista salaattia. Joulun viettäminen pian juhannuksen jälkeen oli hieman erikoista, mutta kaikkeen tottuu.

Ulkoilun aikana oli olympialaisten toinen osa ja siihen kuului crocsin heitto ja tukkihumala.
Ulkoilun jälkeinen opetus oli tosi rento. Sen aiheena olivat Jeesuksen viimeiset vaiheet jalkojenpesusta ristin tuomiseen Golgatalle. Isoset olivat valmistaneet aiheesta hienon interaktiivisen ulkoilmanäytelmän, jonka kohtauksien välillä siirryimme aina eri paikkaan.

Välipalaksi söimme jouluteeman mukaisesti joulutorttuja, glögiä ja pipareita. Musisoinnin aikana lähistöllä lomaillut joulupukki tuli käymään. Nyt onkin paras ajankohta aloittaa joululaulujen harjoittelu, aattoilta on jo 5 kuukauden ja kolmen päivän päästä! Laulettiin joulupukin nimikkobiisi ja saatiin sen kunniaksi pienet lahjat. Iltaruuaksi oli riisipuuroa ja mansikkakiisseliä. Harmi, että pukki ei ehtinyt syömään kanssamme, sillä hän vaikutti hieman nälkiintyneeltä. Tässä välissä kävimme totuttuun tapaan uimassa ja saunomassa Salmelan jylhissä rantamaisemissa.

Illalla laskimme siniristilipun, keskustelimme Jeesuksen parannusteoista raamisryhmissä, nautimme pienestä iltasoitosta ja leikimme leikkiä 'tunnista puhelin'. Ja mitä olisikaan rippileiripäivä ilman hervottomia nauruhetkiä...


Tukkihumalaan valmistaumassa..

Ristiranta

Herkkua on siinä monenlaista..

Glögiä ja luumutorttua, nam!


Joulupukki, joulupukki, valkoparta, vanha ukki
Tuulee, ei tuule, tuulee
Salla, Sade, Ninni ja Joonas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti