keskiviikko 16. elokuuta 2017

Keskiviikko

Aamulla heräsimme noin klo 8. Herätyksestä oli 30 min aamupalaan, jonka jälkeen Niklas ja Matti nostivat lipun salkoon. Lipunnoston jälkeen alkoi Ullan oppitunti; jossa puhuttiin diakoniasta. Ullan oppitunnin jälkeen saimme pitää pienen tauon ja sen jälkeen Minski piti oppitunnin rakkaudesta ja ihmissuhteista. Oppitunnin alussa isoset pitivät näytelmän, joka koski rakkauden aikakausia. Ruoaksi oli perunaa ja jauheliha kastiketta. Ryhmät alkoivat toimia ja sitten aloitimme diakonia rastit.
Diakonia rasteilla tehtävänä oli auttaa hädässä olevia oikealla tavalla. Ensimmäisellä rastilla oli pakolainen, jolla oli 6 lasta ja mies joka pahoinpiteli häntä. Ruoat hän tonki roskiksista. Seuraavalla rastilla oli juoppo, jonka vaimo jätti ja asunto meni alta. Hänellä ei ollut edes oikeutta nähdä lapsiaan. Kolmannella rastilla oli koulukiusattu ja yksinäinen nuori mies, joka harkitsi itsemurhaa. Neljännellä rastilla oli raskaana oleva nainen jolla oli jo valmiiksi kahdeksan vilkasta pientä lasta. Mies oli osa-aika työssä eikä voinut auttaa kotona lapsien kanssa. Rahakin oli niukilla laskujen jälkeen. Viidennellä rastilla oli nuori nainen jolla oli riitaa vanhempiensa kanssa. Rahaa vanhemmilta ei saanut. Töitä ei vielä ollut ja sopeutuminen uuteen kaupunkiin oli todella vaikeaa. Ilman töitä ei myöskään ollut rahaa ja kaveritkin puuttuivat. Kuudennella rastilla oli mummo, joka oli yksinäinen ja tarvitsi seuraa, koska hänen miehensä oli kuollut. Miehen kuoleman jälkeen nainen tarvitsisi apua arkisissa ja raskaissa asioissa. Pisteiden jälkeen alkoi taas leiriolymppialaiset ja lajina oli huutojuoksu. Tarkoituksena oli juosta niin kauan, kun ääntä riitti. Välipalalla oli pannukakkua ja siihen kylkeen mansikkahilloa. Sen jälkeen suunnittelimme ja toteutimme jumalanpalveluksen, jonka aihe oli lähimmäisen rakkaus. Raamiksessa aihe oli parisuhde ja muu siihen liittyvä. Sitten söimme päivällistä ja ruokana oli herne-ja nakkikeittoa. Sitten aloimme järjestämään vierailuiltaa.

Vanhemmat saapuivat ja saivat kahvia ja pullaa. Riparin henkilökunnalla oli ohjelmaa ristirannassa, jonka jälkeen järjestettiin huutokauppa. Herkkukassin sai Sanni. Ylimääräisen jälkiruuan sai Karla. Isosten pöytään tarjoaman päivällisen sai Saara huonekavereineen. Sitten huudettiin armon varttiin lisäaikaa, jota kertyi yhteensä 70 minuuttia lisää. Kahdeksan aikaan suurin osa vieraista oli jo lähtenyt. Illalla ohjelmassa on vielä ainakin saunomista ja iltahartaus.

teksti ja kuvat Saaran ryhmä: Leevi, Aida, Anton, Sanni ja Atte
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti